Zorgen HMC over onderhandelingen met Menzis en VGZ voor 2022

De ziekenhuizen en de zorgverzekeraars zijn vanaf de zomer in onderhandeling om financiële afspraken te maken voor volgend jaar. Door deze afspraken kunnen patiënten in de vertrouwde handen blijven van hun behandelaar bij HMC zonder dat zij extra moeten betalen. Met de meeste partijen is HMC in het eindstadium van de onderhandelingen of is een akkoord bereikt, maar met de zorgverzekeraars Menzis en VGZ lijkt dat er niet van te komen.

Patiënten in HMC
Het aandeel patiënten dat bij de twee zorgverzekeraars is verzekerd is aanzienlijk: zo’n 40% van alle patiënten die op een van de drie HMC-locaties Antoniushove, Bronovo en Westeinde zorg ontvangt is in 2021 verzekerd bij Menzis of VGZ. HMC vindt het belangrijk om zijn patiënten te informeren over het stroeve onderhandelingsproces. Voetelink (CFO HMC) : “Het is goed om onze patiënten te laten weten dat als de opstelling van deze zorgverzekeraars niet verandert, en zij volgend jaar bij Menzis of VGZ zijn verzekerd, bij ons duurder uit zullen zijn omdat zij een groot deel van hun behandeling in HMC zelf moeten betalen. Wanneer patiënten in de vertrouwde handen willen blijven van hun behandelaar bij HMC zonder dat zij extra moeten betalen, dan moeten zij voor 31 december 2021 overstappen naar een andere zorgverzekeraar.”

 

Ook voor patiënten van Endometriose in Balans geldt dit bericht. Indien er geen contracten afgesloten kunnen worden, kan de zorg duurder uitvallen wanneer u verzekerd bent bij VGZ of Menzis. Voor het gehele bericht kunt u terecht op   de website van het HMC  of de website van het AD

Geef een reactie