Maddy Smeets bij Nieuwspoort over de vrouwspecifieke gezondheidszorg

Op 15 februari 2022 was Maddy Smeets uitgenodigd voor een rondetafel bijeenkomst over de fysieke en mentale gezondheid van vrouwen in Nederland.

In een uniek onderzoek naar de gezondheid van 2,5 miljard vrouwen en meisjes van over de hele wereld, biedt de Hologic Global Women’s Health Index inzicht in de mentale en fysieke gezondheid van vrouwen wereldwijd. Tijdens deze bijeenkomst in Nieuwspoort owerd nader ingegaan op het rapport en bespraken de genodigden de uitdagingen maar ook de kansen en zoomen zij nader in op de situatie van vrouwen in Nederland.

Hoe is eigenlijk het met de fysieke en mentale gesteldheid van vrouwen in ons land, maar ook die van vrouwen in andere landen gesteld? In hoeverre is er aandacht voor vrouwen in gezondheidsonderzoeken en wordt er met hun specifieke lichamelijke en mentale aard rekening gehouden? Hoe kunnen deze kennislacunes in vrouwgezondheid beter in kaart worden gebracht en onder de aandacht worden gebracht bij de juiste partijen? Deze en andere vragen werden besproken tijdens de bijeenkomst in Nieuwspoort.

u kunt de uitzending hier terugkijken.

 

Dagvoorzitter: Paul van Liempt – journalist, schrijver en presentator

Sprekers:

Corinne Ellemeet – Tweede Kamerlid voor GroenLinks

Maddy Smeets – Gynaecoloog en directeur van Endometriose in Balans

Jannet Vaessen – directeur-bestuurder van WOMEN Inc.

Rutger Jan van der Gaag – Secretaris van de Alliantie Gender & GGz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.