FAQ

Veelgestelde vragen

Heeft u lichamelijke klachten zoals: chronische buikpijn, hevige pijn tijdens de menstruatie, pijn tijdens het vrijen en/of pijn bij de ontlasting/plassen tijdens de cyclus? Vul dan de zelftest in om te kijken of het endometriose kan zijn.
Ja. Ons centrum Endometriose in Balans is gespecialiseerd in de behandeling van endometriose en wordt bezocht door patiënten uit geheel Nederland. Klik hier voor het maken van een afspraak.
Zorgverzekeraars eisen dat u een doorverwijzing van een arts hebt als u de kosten van een consult bij ons vergoed wilt krijgen. Als u geen doorverwijzing hebt, kunt u natuurlijk wel een afspraak maken, maar dan komen de kosten voor uw rekening.
Wij bieden de mogelijkheid om online via onze website te communiceren met lotgenoten. Meldt u hier aan zodat u kunt deelnemen aan het forum.
Wanneer u onzeker bent of gerust gesteld wilt worden over een buiten ons centrum gestelde diagnose, dan is het mogelijk om bij ons voor een second opinion een afspraak te maken. U dient hiervoor de volgende gegevens mee te nemen:
  • Echo verslagen
  • Verslag MRI-scan en disk
  • Operatie verslagen
  • Verwijsbrief en de laatste brief van de specialist aan uw huisarts
De belastingdienst is strenger geworden ten aanzien van vergoeden van de dieetmeerkosten. Onze artsen kunnen deze niet meer voor u verlengen of aanvragen. Alleen als u onderbehandeling bent van onze dietist ( EIB) kan zij de aanvraag voor u tekenen.Kosten Diëtiste; Verlenging machtiging dieetvoeding of aanvragen dieetmeerkosten belastingdienst €18,75 (15 min)
U kunt een e-mail sturen naar eib.verpleegkundige@haaglandenmc.nl met vermelding van uw patiëntennummer, om welk recept het gaat, fax nummer van uw apotheek.