COVID-19 beleid bij Endometriose in Balans (HMC)

 

Endometriose in Balans, onderdeel van het Haaglanden Medisch Centrum, volgt de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de regering nauwkeurig. Op dit moment wordt in het ziekenhuis alle capaciteit ingezet om patiënten besmet met het corona virus in deze tweede COVID-golf te ondersteunen. Dit betekent voor het gehele Haaglanden Medisch Centrum dat niet spoedeisende operatieve zorg is uitgesteld.

Wat betekent dit voor u:

Poliklinische zorg

Poliklinische afspraken kunnen op dit moment doorgang vinden.

Wij vragen u te komen zonder begeleider tenzij hiervoor een specifieke reden voor is (bijvoorbeeld minderjarig, wilsonbekwaam). Wanneer u gebracht wordt vragen wij u of uw begeleider buiten of in de auto wil wachten. Vanzelfsprekend kunt u iemand tijdens het consult laten inbellen om mee te luisteren of het gesprek opnemen om later terug te luisteren.

Wij vragen u tevens om op tijd te komen voor uw afspraak en bij voorkeur niet langer dan 5 minuten voorafgaand aan uw afspraak plaats te nemen in de wachtruimte. Houdt u wel rekening met aanmaken van een HMC pasje op de begane grond indien u voor het eerst in het HMC een afspraak heeft.

Operatieve zorg

Met ingang van 19 oktober 2020 zijn alle niet spoedeisende operaties uitgesteld. Een team binnen het HMC is aangesteld om doorlopend te evalueren welke zorg doorgang kan vinden of wanneer er weer opgeschaald kan worden. Voor patiënten die reeds een operatiedatum gekregen hadden betekent dit dat de operatie wordt uitgesteld. Hierover heeft u reeds persoonlijk contact met ons gehad. Voor patiënten die op een wachtlijst staan betekent dit dat de wachttijd zal oplopen, u ontvangt binnenkort bericht. Wij begrijpen dat dit een tegenslag is. Veel patiënten hebben rekening gehouden met deze operatie in hun dagelijks leven en bewust gekozen om een behandeling te ondergaan.

Zodra de operatieve zorg kan worden uitgebreid informeren wij u zo spoedig mogelijk.

Bedankt voor uw bergrip!