Behandelmethode endometriose met de PlasmaJet.

De PlasmaJet is een instrument die vrijwel dezelfde eigenschappen bezit als een behandeling met de laser, maar handzamer en met minder risico kan worden gebruikt ten aanzien van collaterale schade.

Hierbij kort de bevindingen van onze specialisten.

Wij hebben Dr. Horace Roman ervaren als een zeer gedreven college. Het is natuurlijk altijd leerzaam om in andermans keuken te kijken. De waarde van PlasmaJet zal zich in de toekomst door onderzoek nog moeten bewijzen, maar de eerste ervaringen met dit nieuwe device zijn goed. In ons centrum zullen we zeker verder gaan met onderzoek en/of deze nieuwe techniek op een veilige en goede manier kan worden toegevoegd aan onze behandelmethoden.

Het blijft natuurlijk dat omgaan met dit instrument afhankelijk is van de kundigheid en ervaring van de arts die ermee werkt. Het was een leerzaam bezoek. We hebben veel ervaringen kunnen uitwisselen en zijn gesterkt in onze gedachten dat we op de goede weg zitten. We staan voor onze aanpak: ‘patiënte in de regie’, snelle diagnostiek en uitgebreide laparoscopisch operatieve therapieën.

Onze artsen samen met Dr. H. Roman tijdens hun bezoek in Rouen.

Geef een reactie